Proč Teplá kačka

teplakacka

Naše Teplá kačka je vařená po vzoru starodávného receptu z Pekingu, připravovaného již za doby císařství, je oblíbená pro svou tenkou, křupavu kůži a aromatickou chuť. 
Křupavá aromatická kachna, kterou připravuji je velmi podobná chutí právě pekingské kachně, která je také oblíbená ve Velké Británii, kde však přišla ve známost až ve druhé polovině dvacátého století. 
Mám ráda, když lidé ochutnají a já je chutěmi vracím do míst, kde tuto kachnu jedli.  Přijďte ochutnat i vy. Akce, kam s Teplou kačkou vyjíždíme najdete zde. 


Kachnu kterou vařím, jsem poprvé poznala v Londýně. Byla to láska na první pohled. 

Od této doby jsem ji začala vařit doma a snila o tom, že si jednou otevřu bistro, kde budu prodávat tuto pochoutku. V roce 2012 jsem se přihlásila do pořadu o vaření Prostřeno, kde jsem pekingskou kachnu vařila a měla velký úspěch, který mi znovu připomněl můj sen o bistru. S kamarádkami jsme se dohodly, že půjdeme s naším jídlem mezi lidi, a první festival, kde jsme mohly prodávat byl festival Prague Prid, kde nás těšil zájem lidí, kterým zachutnalo. Dnes pravidelně s Teplou kačkou jezdíme na food festivaly a tak se budeme těšit, zda-li i Vám bude chutnat. Určitě nám dejte vědět.

Příprava Teplé kačky je náročná, ale o to více chutná :)


Kachna se několik hodin vaří v lázni s asijským kořením, poté se 48 hodin suší a nakonec se celá dozlatova opeče. Právě kůže bývá největší pochoutkou a v čínských restauracích se podává zasypaná třtinovým cukrem. Na food festival připravujeme kachnu tak, aby měla co nejblíže k autentické chuti pekingské.  

Podává se s čínskou placičkou, kterou si dělám sama, hoi sin omáčkou, a na jemné proužky nakrájenou jarní cibulkou a salátovou okurkou.







Chcete-li kačku připravit na oslavu či jinou příležitost, dejte vědět. Ráda ji pro Vás připravím.













Copyright @ 2014, Teplá kačka